vodja festivala: Sanja Kuveljić Bandić 040187977 (sanjalka@gmail.com)
programska selektorica: Maja Malus Azhdari
žirija 2016: Rada Šešić, Andrea Kuhn, Maja Malus Azhdari
spletna stran: Igor Unuk (igor.unuk@gmail.com)
organizacija: Mojca Pernat 031 828 043, Sanja Filipovič 051 269 709, Kristina Rešek
tehnična podpora projekcij: Marko Makuc 040 309 486 (marko.makuc@gmail.com)
fotograf: Janez Klenovšek
celostna podoba: Mateja Starič
oblikovanje plakete Dokumentarno Ime: Jože Šubic
oblikovanje maskote: Mira Strnad – Miricota

majamMaja Malus Azhdari je dokumentaristka, ki je svoje filmsko ustvarjanje začela leta 2001 v okviru praktičnih delavnic dokumentarnega filma Luksuz produkcije. Je sociologinja, kadrovsko menedžerske smeri, ki se je na Karlovi Univerzi v Pragi seznanjala s sociologijo medijev, svoj delovni angažma pa je posvetila dokumentarnemu filmu in produkciji kulturnih projektov za mlade in starejše. Kot avtorica dokumentarcev se rada loteva manjšinskih in prezrtih družbenih tem, od leta 2004 organizira delavnice dokumentarnega filma. Vzpostavila je delovanje dokumentarnega uredništva na RTS televiziji ter od leta 2009 kot urednica vodila oddajo Dokumentarci, kjer so se prikazovali slovenski dokumentarni filmi. Leta 2009 je ustanovila mariborsko organizacijo Mitra, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga, v okviru katere je vodila mednarodne projekte Balkan Junctions, Extending Creative Practice (nacionalna nagrada Zlato Jabolko), European Cultural Learning Network, Silver Stories (1. seniorski festival), Multikulti, Medgeneracijski etno-kulinarični dialogi, 1001 noč Perzije. Leta 2012 je ustanovila Revijo slovenskega dokumentarnega filma, ki se je leta 2014 prelevila v Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC. Režirala je dokumentarne filme Iran 1385 (2008), Slovenske zgodbe kulture Islama (2010), 16 delov dokumentarne serije o spolnosti Beautiful Sex Life (2012), City Folk Maribor (2011 in 2012), City Folk Ljubljana (2013), Voices of fear (2015), sorežirala Schengen Stories (2009), sodelovala je pri nastajanju številnih kratkih dokumentarcev (2001-2008) ter producirala v okviru delavnic nekaj novih dokumentarcev (2009-2016). Od 2015 vodi javni zavod Mladinski kulturni center Maribor, ki združuje področja mladine, kulture in turizma. Od leta 2014 je programska selektorica festivala DOKUDOC.


sanjaSanja Kuveljić Bandić je sociologinja, ki od leta 2006 deluje kot producentka kulturnih projektov v DUM društvu umetnikov in v organizaciji MITRA pri mednarodnem projektu EU Cultural Learning Network ter pri projektu Extanding Creative Practice kot mentorica video delavnic za starejše. Raziskuje različne kreativne forme, v zadnjih letih predvsem na področju zvočne in video umetnosti. Od leta 2008 kot vokalistka sodeluje v zvočno eksperimentalnem projektu Aluviana ter v manjših jazz zasedbah. Kot ustvarjalka je sodelovala pri audiovizualnih projektih:  TON IQ / Galerija Simulaker, Situacija 03:Tonic IQ / Kibla, Cirkulacija: Concourse=Discourse / Galerija Alkatraz, Powered by Ljudmila / Mestna galerija, Aluviana / Noise festival, Tri Ljubavne Priče / Galerija Prozori, After the Silence / Galerija SC Zagreb, Bongo/ glasbeni spot.


Mojca PernatMojca Pernat deluje na področju filmske kulture že od srednješolskih let, ko je soustanovila filmsko skupino Caveman Pictures (2004). Kasneje je bila pobudnica in soustanoviteljica Filmskega društva Film Factory (2009), ki ga tudi uradno zastopa. Kot avtorica je soustvarila več kot 50 filmskih projektov, v zadnjih letih pa deluje predvsem kot producentka kratkih filmov – Neskončni vozel (2010), Kriza (2011), Missing the moment (2012) – kot organizatorica vzgojno-izobraževalnih programov na filmskem področju in organizatorica kulturnih dogodkov.


moiIgor Unuk  za tipkovnico sedi od 1988; računalničar, računalniški novinar (Moj mikro, Joker, PC format…), ki po študiju filozofije in teologije nadaljuje poklicno pot v SNG Maribor. Po desetletju odrske akcije leta 2008 ustanovi Galerijo Unuk, gverilsko naravnano projektno art galerijo, preko katere skrbi za  priložnostne razstave  in revitalizacijo retrospektivne zbirke del mariborskega akademskega slikarja Janeza Pristavca. Aktualen projekt Gremo gor Maribor je razstavni projekt posvečen mariborskim vstajam. Sicer fanatičen gledalec dokumentarnih filmov, prisega na staro PBS produkcijo (humanistične serije) in časti  imena kot so Ronald Fricke, Werner Herzog.


 

 


sanjaSanja Filipović je na Fakulteti za humanistične študije Koper doštudirala kulturne študije in socialno antropologijo. Od januarja 2010 z organizacijo MITRA sodeluje pri številnih projektih: kot projektna pomoč pri zaključku projekta Balkan Junctions in Multikuti, kot mentorica in vodja delavnic za seniorje v okviru projektov Extending Creative Practice in Silver Stories ter kot organizacijska pomoč pri izvedbi Mednarodnega festivala dokumentarnega filma DOKUDOC. Prav tako je kot asistentka vodje marketinga delala na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok 2012. Že nekaj let zapored (od leta 2012) pomaga pri organizaciji in izvedbi glasbenega festivala Festival Maribor. Področje delovanja in udejstvovanja je v zadnjih letih razširila še na organizacijo in izvedbo otroških ustvarjalnih delavnic.


markoMarko Makuc pri festivalu Dokudoc sodeluje že od samega začetka in se je kot tehnik izkazal tudi pri mnogih drugih projektih. Leta 2009 se je izobrazil za kinooperaterja in sodeloval na festivalih in dogodkih povezanih s filmom. Liffe, Animateka, Film pod zvezdami in Dokudoc so le nekateri izmed mnogih. Leta 2014 je diplomiral na študiju Medijskih Komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, tekom študija pa sodeloval pri organiziciji in izvedbi “Odprtega odra” v sodelovanju z Živim dvorišči. Zvok, svetloba, elektrika, računalniki in film mu niso tuji.