DOKU žirija 2018

Mako Sajko, slovenski scenarist in filmski režiser

Sajko je leta 1959 diplomiral na Visoki filmski šoli v Beogradu in se izpopolnjeval v Parizu in Münchnu ter kot asistent režije pri Františku Čapu, Francetu Štiglicu, Janeti Kavčiču in Francetu Kosmaču. Večinoma je režiral kratke in dokumentarne filme s socialnimi temami, običajno po lastnem scenariju. Leta 1969 je prejel nagrado Prešernovega sklada za »režijo dokumentarnih filmov, posebej za film Samomorilci, pozor!«, leta 2009 pa Badjurovo nagrado. Je dokumentarno ime 2013 in redni gost festivala Dokudoc.

Oliver Sertić, zagrebški dokumentarist

Do sedaj je produciral 30 kratkih dokumentarnih in eksperimentalnih filmov. 18 let je delal kot novinar in urednik različnih medijev in kot organizator kulturnih dogodkov. Je tudi ustanovitelj organizacije RESTART (2007). Kot PR, programer, producent in svetovalec je sodeloval s številnimi filmskimi festivali (Zagreb FF, ZagrebDox, DokuFest, Vukovar FF, Makedox, DORF, RAF, Supetar Super FF, Moldox…). Od leta 2007 dela kot filmski selektor in od leta 2012 tudi kot direktor Liburnia filmskega festival v Opatiji na Hrvaškem.

 

Vlado Škafar, filmski režiser

Vlado škafar (Murska Sobota, 1969) piše in ustvarja filme. Bil je soustanovitelj in programski vodja Slovenske kinoteke, ustanovitelj filmskega festivala Kino Otok, pobudnik Revije slovenskega dokumentarnega filma.