DOKU zabava

Marta Kosturska in Miha Petric, 05.09.2017 ob 20.00, Sodni stolp

Miha Petric in Marta Kosturska  sta prvič sodelovala leta 2012. Od takrat sta nerazdružljivo sozvočje na glasbeni sceni in  nepogrešljiva člena glasbene skupine Ethnusiasm, ki čutno poustvarja makedonske in tradicionalne pesmi iz Balkana.

 

Flamenko plesalka Živa Heričko Čerček, 08.09.2017 ob 20.00, Sodni stolp

Flamenko plesalka Živa Heričko Čerček je svojo plesno pot začela že v plesnem vrtcu, nadaljevala pa je z baletom. Šolanje na nižji in srednji baletni šoli v Mariboru je po osmih letih uspešno zaključila z maturo. Nato pa jo je pritegnil flamenko, ki jo je popolnoma zasvojil. Predana mu je že 15 let. S flamenkom se je seznanila na delavnici v Mariboru, nato pa se je v Ljubljani vpisala na tečaj pri Liyu Treyo, ki jo je čez dve leti zamenjala Ana Pandur. Kmalu je začela flamenko tudi poučevati. Po vrnitvi v Maribor je začela trenirati sama, že od začetka pa se vsakoletno izobražuje v Španiji pri največjih imenih flamenka kot so Farruquito, Isabel Bayon, Belen Maya, Javier LaTorre, Manuel Linan, Rocio Molina,… Nekje na poti je ustanovila tudi skupino Los Tacones, ki jo trenutno sestavlja 5 plesalk. Nastopajo na različnih dogodkih in festivalih po Sloveniji. Nastopale so že v Cankarjevem domu in večkrat na Festivalu Lent. V sodelovanju s Hišo Zahir so ustvarile dva projekta: Most in Peti Element. Njihova najnovejša predstava Don Kihot, v kateri sodelujejo z vokalno skupino Vivere in Bistriškim Teatrom, pa je požela velik uspeh in jo čaka še veliko ponovitev po Sloveniji.

http://www.zivahericko.com/

DJ F Clef, 08. in 09. 09. 2017 ob 23.45, Sodni stolp

Dj F Clef je instrumentalist, producent, zbiralec in dj.  Njegov dj set ima dovršene mikse, premišljeno selekcijo in predvsem močne base. Kot instrumentalist je trenutno aktiven v glasbenih  skupinah PirhAlter, Siti Hlapci in Dread Brains. 
Na DOKUDOC nas bo zabaval v petek 08.09.2017 in v soboto 09.09.2017 s special  funk in elektro setom. Prisluhnete mu lahko tudi na @soundcloud: https://soundcloud.com/f_clef

Guinefola , 10.09.2017 ob 17.30, Plaža Lent Benetke

Guinefola sta  Tina Sovič in Tamara Povh, ki vas nežno in udarno hkrati popeljete v svet zahodnoafriških ritmov na malijsko-slovenski način.