ARHIV

Revija slovenskega dokumentarnega filma 2012

Basic RGB


Revija slovenskega dokumentarnega filma 2012

20. – 23. 9. 2012, Maribor

Revija slovenskega dokumentarnega filma bo Mariboru in širši okolici prinesla novo dokumentarno doživetje. V drugi polovici septembra bo obiskovalcem v štirih dneh in na štirih prizoriščih (atrij Vetrinjskega dvorca, kino Udarnik, stara dvorana Lutkovnega gledališča, prizorišče Živih Dvorišč) omogočila pregled letnih dosežkov slovenskih filmskih ustvarjalcev. Revija bo povezala ustvarjalce, producente in gledalce slovenskih dokumentarcev, s tem pa vzpostavila povsem novo prizorišče za izkaze slovenske filmske ustvarjalnosti.

Vizija osrednjega dela programa prve edicije Revije slovenskega dokumentarnega filma temelji na predstavitvi dokumentarnih filmih mariborskih avtorjev in slovenskih dokumentarnih filmov z mariborsko tematiko, v okviru katerega bodo prikazani med drugim vsi dokumentarni filmi, ki so v letu 2012 že nastali na pobudo in v koprodukciji javnega zavoda MARIBOR 2012 – Evropska prestolnica kulture. Pomemben del prve edicije Revije obenem predstavlja pregledni izbor dokumentarnih del mednarodno priznanega filmskega režiserja Jožeta Pogačnika.

Pisan program bo dopolnjevalo pestro dogajanje, v okviru katerega bodo med drugim organizirani DOKU pogovori na temo produkcij in koprodukcij dokumentarnih filmov v Sloveniji in tujini, projekcije študentskih in neodvisnih dokumentarnih filmov, izbor kratkih dokumentarnih filmov, ki so nastali v okviru regionalne Mreže filmskih delavnic, dokumentarna delavnica Luksuz produkcije  inovativnega beleženja mestnega dogajanja, pogovori z avtorji in številna neformalna druženja.

V mesto Maribor prihaja dokumentarni piš jeseni!