ARHIV

DOKU delavnica 2016

Med 23. in 30. avgustom 2016 je potekala že peta DOKU delavnica, kjer so udeleženci spoznali kako posnamemo, režiramo in montiramo kreativni dokumentarni film v današnjem času. Mentor delavnice, Nemanja Babić je v prvih dneh delavnice udeležence uvedel v dokumentarno ustvarjanje in jim predstavil različne tehnike zapisa videa. Udeleženci delavnice so se nato podali na lov za lokalnimi zgodbami.

Rodilo se je šest kratkih dokumentarnih filmov. Minevanje časa skozi oči mariborskega urarja z najstarejšo tradicijo. Portret gasilca in pirotehnika, ki si je nabral bogate življenjske izkušnje, medtem ko je pomagal reševati življenja. Impresija o problematiki proizvajanja in uničevanja odpadkov. Vpliv arhitekture stavbe na dogajanje znotraj nje. Spoznavanje naravnega okolja mariborskega podeželja. Zgodba dveh beguncev iz Sirije, ki sta v Slovenijo pribežala zaradi vojne.

Dokumentarni filmi DOKU delavnice bodo premierno predvajani na odprtju Mednarodnega festivala dokumentarnega filma DOKUDOC, 7.9.2016 ob 23.00 v Sodnem stolpu. Program festivala si lahko ogledate tukaj. Vse projekcije so brezplačne. Lepo vabljeni!

Organizator DOKU delavnice je MITRA, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga v sodelovanju z Luksuz produkcijo in MKC Maribor. DOKU delavnico podpira Slovenski filmski center in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS.sfcjskd