Prizorišča

VETRINJSKI DVOR – glavno prizorišče DOKUDOC

Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor

Vetrinjski dvor je večnamenski prireditveni, razstavni in produkcijski prostor, prvenstveno namenjen izvajanju programov nevladnih kulturnih organizacij.

Vsebinsko delovanje je zasnovano glede na danosti prostorov in objekta ter v luči pomanjkanja trajnostnih programov in učinkov EPK, ki so umanjkali kljub trudu in ambicijam lokalnih kulturnih producentov. Možnost nadaljnjega razvoja mariborske kulture in kulturnih organizacij je v njihovi zmožnosti za povezovanje in v spodbujanju primernega podpornega produkcijskega okolja, ki vključuje in krepi nove, potrebam in zmožnostim prilagojene, produkcijske modele. Okolja, ki podpira ideje lokalnih akterjev in njihovo medsebojno in mednarodno povezovanje, ki spodbuja sodelovanje ustvarjalcev in producentov in ki temelji na (vzajemni) samopomoči in naredi-sam miselnosti.

Vetrinjski dvor ima zato dvojno življenje. Razstavišče, dvorana in atrij (ter občasno še kakšna projektna soba) delujejo kot kulturno prizorišče, ki je na projektni osnovi na voljo kulturnim producentom, po drugi plati pa zasebnim kulturnim organizacijam in iniciativam ter samostojnim ustvarjalcem na področju kulture in kulturnih industrij, omogoča prostorske in tudi tehnične pogoje za delovanje, po dogovoru pa tudi svetovanje in podporo pri produkciji.

AGD GUSTAF – Predfestivalski dan

Ob železnici 16, Maribor

Dvorana Gustaf je družabni ter produkcijsko-prireditveni prostor namenjen podpori nepridobitnim (sub)kulturnim praksam, ki se po definiciji postavljajo po robu prevladujočim potrošniško-komercialnim vzorcem. Udejanja idejo družabnega javnega prostora, ki ni namenjen le konzumu temveč tudi reflektiranju in lastni produkciji. Več o Gustafu www.gustaf.si

V AGD Gustaf bo potekal Predfestivalski dan, 4.9.2017

Sinagoga Maribor

Židovska ulica 4, Maribor

Mariborska sinagoga je eden najpomembnejših spomenikov judovske kulturne dediščine na slovenskih tleh in obenem ena najstarejših ohranjenih sinagog v srednjeevropskem prostoru. Poleg individualnih gostov iz vsega sveta so pogosti tudi obiski organiziranih šolskih skupin in skupin obiskovalcev iz Izraela, med njimi je leta 2008 obnovljeno sinagogo obiskal vrhovni aškenaški rabin Yona Metzger. V letu 2011 je sinagoga pričela delovati kot samostojni javni zavod Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor.