Ustvarjalnica z Neveno Aleksovski

DOKUDOC spodbuja ustvarjalnost! V soboto (9.9.) in v nedeljo (10.9.), med 16:00 in 18:00 uro, se bomo na plaži Benetke, na Lentu ob Dravi, pod mentorstvom Nevene Aleksovski naučili, kako izdelati svoj unikatni zvezek in kako prenesti fotografijo na les ali blago. 

Nevena Aleksovski (1984) je leta 2008 diplomirala iz slikarstva na Akademiji umetnosti v Novem Sadu, leta 2014 pa magistrirala iz kulturologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Aktivna je na področjih risbe, slikarstva, ilustracije, umetniških fanzinov ter v pedagoškem delu, v galerijah ŠKUC in Alkatraz v Ljubljani. Večkrat je razstavljala samostojno, v sodelovanju z drugimi umetnicami in umetniki ter na raznih skupinskih razstavah v Sloveniji, Srbiji, Nemčiji in na Hrvaškem. Med drugim se je predstavila v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na skupinski razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija, na skupinski razstavi Neki piše v galeriji Vodnikove domačije v okviru zavoda SCCA Ljubljana in na skupinski razstavi Kaj je tvoje, nič ni tvoje! v Galeriji Alkatraz. Sodelovala bo na letošnjem mednarodnem festivalu ilustracije 36 mountains v Zagrebu ter na Bienalu neodvisne ilustracije v Kinu Šiška. Ilustrirala je zbirko poezije Ljubica Rolanda Barthesa pesnice Ane Makuc, ki je bila leta 2016 nagrajena z Veronikino nagrado. Soorganizatorka je umetniškega festivala recikliranja in DIY kulture Reciklart. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

Ročna vezava zvezkov in knjig

Kot veliko drugih stvari, tudi zvezke, skicirke, knjige, dnevnike in podobne reči lahko naredimo sami. Na delavnici se bomo naučilei enostavnejših tehnik ročne vezave zvezkov in knjig s pomočjo šivanja

Prenos fotografije na blago in les

Na delavnici se bomo naučili kako lahko natisnjeno fotografijo prenesemo na blago ali les, s pomočjo akrilne emulzije. Proces je hiter in preprost, z njim pa lahko dekoriramo blago ali celo kakšen kos pohištva.