O festivalu

Pet let festivala. Pet jeseni že združujemo moči filmskih ustvarjalcev in občinstva. Dve mami vlečeta ribaka iz Drave. Leto 2016 zaznamujejo ljudje na begu in izgubljena življenja v krajih, ki so nam vedno bližje. Festival odpiramo s temo, ki se ji nihče ne zmore več ogniti, kljub vse večjemu pomanjkanju empatije v primežu pomanjkanja časa. Novi sosedje prihajajo.

Na odprti poziv smo prejeli 66 prijav slovenskih dokumentarnih filmov novejše produkcije. DOKUDOC 2016 v Sodnem stolpu predstavlja bogat nabor slovenskih avdiovizualnih del, 13 smo jih uvrstili v tekmovalni program. DOKUDOC žirija, ki jo sestavljajo Rada Sesic, Andrea Kuhn in Maja Malus Azhdari, bo letos prvič izbrala slovenski dokumentarni film, ki bo v dar dobil naziv IZBRANI DOKUDOC 2016. Zazrli se bomo v čas z izbranimi dokumentarnimi filmi Filipa Robarja Dorina, ki je letos DOKUMENTARNO IME 2016. Mednarodni program znova odkriva kreativne formate. Osvetljevanje svetovnih tem nas bliža in združuje.

Čas je za dokumentarne zgodbe, čas je za mestno revitalizacijo Lenta, čas je za ljubezen. Vabljeni na dokumentarno žetev, vabljeni na slovesnost, kjer se s srcem poklanjamo dokumentarnemu žanru.

Prost vstop, vabljeni!