Arhiv

DOKU pogovori 2015


MIHA_CELAR_scenarist in režiser

Sobota, 29. 8., 17.00, Sodni stolp, Maribor

DOKU pogovori letos malo drugače. V sodelovanju s Centrom Ustvarjalna Evropa bomo predstavili uspešno zgodbo o nastanku slovenskega animiranega dokumentarca »Mama je ena sama«, režiserja in producenta Miha Čelarja (Astral Film) Gre za primer domače teme, ki je uspešno prodrla na mednarodne dogodke, in ker si želimo še več podobnih primerov, vas vabimo na DOKU pogovore v soboto, 29.8. ob 17. uri, v Sodnem stolpu, v Mariboru.

Mama je ena sama,je film, ki govori o slovenskih maminih sinkih, še preden je pa je bil prepoznan v Sloveniji, je bil kot razvojni projekt predstavljen v Nemčiji, Bolgariji, na Kosovu in na Češkem. Režiser in producent Miha Čelar (Astral film), večkratni prejemnik sredstev evropskega programa MEDIA (Zdaj podprograma novega programa Ustvarjalna Evropa), bo predstavil 3-letni proces razvoja in promocije svojega zadnjega dokumentarca na mednarodnih pitching dogodkih in usposabljanjih (DOK Leipzig, DOKU Fest, East European Forum, Balkan Documentary Discoveries), njegovo produkcijo in uspešno kinematografsko distribucijo ter sodelovanje na sedemnajstih filmskih festivalih na treh celinah.

Film je bil premierno prikazan na Mednarodnem filmskem festivalu DOKUDOC 2014, lahko pa smo si ga ogledali tudi na prvem preddogodku letošnje edicije festivala, na letnem kinu na Piramidi nad Mariborom v sodelovanju z Zavodom Udarnik.

Vljudno vabljeni!

Soorganizator dogodka je Center Ustvarjalna Evropa, informacijski urad za promocijo istoimenega programa Evropske unije in obeh podprogramov – MEDIA za avdiovizualni in Kultura za kulturni sektor (www.ced-slovenia.eu). Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji deluje znotraj MOTOVILE, centra za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih.MAMA JE ENA SAMA 16_9