Direktorica: Maja Malus Azhdari 041 498 578  (maja.malus.azhdari@gmail.com)
Produkcija in koordinacija: Sanja Kuveljić Bandić 040 187 977 (sanjalka@gmail.com)
***
Organizacija: Mojca Pernat 031 828 043 (mojca@filmfactory.si)
Podpora promociji revije: Nina Hojnik (nina.hojnik@gmail.com)
Urednik spletne strani: Igor Unuk (igor.unuk@gmail.com)
Sprejem gostov: Nada Altbauer 031 300 877 (naltbauer@gmail.com)
Tehnična skrb projekcij: Marko Makuc (marko.makuc@gmail.com)
Pomoč reviji: Irena Silič, Miljana Radaković, Tajša Perović, Melita Zeneli, Špela Rožman, Marina Gumzi
Fotografi revije: Robert Mestnik, Branimir Ritonja, Miha Sagadin, Igor Unuk, Jani Slamič
***
Celostna podoba revije: Maja Licul
Oblikovanje logotipa: Jana Fak
Oblikovanje maskote: Mira Strnad – Miricota
 ***
Selektorica programa: Hanka Kastelicová, glavna producentka HBO Europe za dokumentarni film
Pobudniki revije: Miha Černec, Vlado Škafar
Produkcija: Mitra, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga 
***
Revija slovenskega dokumentarnega filma
Gregorčičeva 26, SI-2000 Maribor
dokumentarci.si@gmail.com

 


majamMaja Malus Azhdari je dokumentaristka, ki je svoje filmsko ustvarjanje začela leta 2001 v okviru Luksuz produkcije. Je sociologinja, kadrovsko menedžerske smeri, ki se je na Karlovi Univerzi v Pragi seznanjala s sociologijo medijev, svoj delovni angažma pa je posvetila izključno dokumentarnemu filmu. Kot avtorica dokumentarcev se rada loteva manjšinskih in prezrtih družbenih tem. Od leta 2004 organizira delavnice dokumentarnega filma. Vzpostavila je delovanje dokumentarnega uredništva na RTS televiziji ter od leta 2009 kot urednica vodila oddajo Dokumentarci, kjer se prikazujejo slovenski dokumentarni filmi. Leta 2009 je ustanovila mariborsko organizacijo Mitra, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga, v okviru katere vodi mednarodne projekte Balkan Junctions, Extending Creative Practice, European Cultural Learning Network, Silver Stories, Multikulti, Medgeneracijski etno-kulinarični dialogi, 1001 noč Perzije. Od leta 2012 vodi Revijo slovenskega dokumentarnega filma. Režirala je dokumentarne filme Iran 1385 (2008), Slovenske zgodbe kulture Islama (2010), 16 delov dokumentarne serije o spolnosti Beautiful Sex Life (2012), City Folk Maribor (2011 in 2012), City Folk Ljubljana (2013), sorežirala Schengen Stories (2009), sodelovala je pri nastajanju številnih kratkih dokumentarcev (2001-2008) ter producirala v okviru delavnic nekaj novih dokumentarcev (2009-2013).


sanjaSanja Kuveljić Bandić je sociologinja, ki od leta 2006 deluje kot producentka kulturnih projektov v DUM društvu umetnikov in je sodelavka organizacije MITRA pri mednarodnem projektu EU Cultural Learning Network ter pri projektu Extanding Creative Practice kot mentorica video delavnic za starejše. Raziskuje različne kreativne forme, v zadnjih letih predvsem na področju zvočne in video umetnosti. Od leta 2008 kot vokalistka sodeluje v zvočno eksperimentalnem projektu Aluviana ter v manjših jazz zasedbah. Kot ustvarjalka je sodelovala pri audiovizualnih projektih:  TON IQ / Galerija Simulaker, Situacija 03:Tonic IQ / Kibla, Cirkulacija: Concourse=Discourse / Galerija Alkatraz, Powered by Ljudmila / Mestna galerija, Aluviana / Noise festival, Tri Ljubavne Priče / Galerija Prozori, After the Silence / Galerija SC Zagreb, Bongo/ glasbeni spot.


Mojca PernatMojca Pernat deluje na področju filmske kulture že od srednješolskih let, ko je soustanovila filmsko skupino Caveman Pictures (2004). Kasneje je bila pobudnica in soustanoviteljica Filmskega društva Film Factory (2009), ki ga tudi uradno zastopa. Kot avtorica je soustvarila več kot 50 filmskih projektov, v zadnjih letih pa deluje predvsem kot producentka kratkih filmov – Neskončni vozel (2010), Kriza (2011), Missing the moment (2012) – kot organizatorica vzgojno-izobraževalnih programov na filmskem področju in organizatorica kulturnih dogodkov.


moiIgor Unuk  za tipkovnico sedi od 1988; računalničar, računalniški novinar (Moj mikro, Joker, PC format…), ki po študiju filozofije in teologije nadaljuje poklicno pot v SNG Maribor. Po desetletju odrske akcije leta 2008 ustanovi Galerijo Unuk, gverilsko naravnano projektno art galerijo, preko katere skrbi za  priložnostne razstave  in revitalizacijo retrospektivne zbirke del mariborskega akademskega slikarja Janeza Pristavca. Aktualen projekt Gremo gor Maribor je razstavni projekt posvečen mariborskim vstajam. Sicer fanatičen gledalec dokumentarnih filmov, prisega na staro PBS produkcijo (humanistične serije) in časti  imena kot so Ronald Fricke, Werner Herzog.


ninaNina Hojnik je diplomirana politologinja mednarodnih odnosov, ki je svojo delovno pot začela kot analitik medijskih objav pri Klipingu v Ljubljani in nadaljevala v diplomatskih krogih kot del ekipe za predsedovanje Slovenije EU na Stalnem predstavništvu Slovenije pri OZN v New Yorku. Naslednji projekt pri katerem je sodelovala je bilo predsedovanje Slovenije Odboru ministrov Sveta Evrope kot del, od blizu pogledala delovanje te organizacije v Strassbourgu s krajšim delom na slovenskem Stalnem predstavništvu ter nadaljevala na Ministrstvu za zunanje zadeve na oddelku za OVSE in Svet Evrope. Pot je nadaljevala pri največjem kulturnem projektu v zgodovini države, Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture kot vodja protokola in hospitalitya. Ekipi DOKU se je pridružila na povabilo Maje.


nada_altbauerNada Altbauer, tolmačka za iranski (farsi jezik), predsednica Društva turističnih vodnikov Štajerske, organizatorka in ko-organizatorka kulturnih prireditev, sodelavka organizacije MITRA v projektu 1001 noč Perzije ter Extending Creative Practice kot koordinatorka mednarodne konference, ima izkušnje pridobljene za sprejem gostov tudi iz večkratnega sodelovanja na Mednarodnem filmskem festivalu Kino otok Isola Cinema in Liffe Ljubljana.


 

Robert Mestniki fotoRobert Mestnik; ko hobi postane več kot to. Rojen 1985, študiral ekonomijo in se pred leti prvič zares srečal z digitalno fotografijo. Strasti od takrat ni bilo mogoče ustaviti, tako da je prisoten na raznoraznih družbenih dogodkih, izletih, porokah z dodatnim fotografom ipd. Dobre fotografije in s tem zadovoljni naročniki je tisto, kar ga žene naprej.