HOČEM ŽIVETI
Nejc Levstik / Vizualist (koprodukcija: Ljudska univerza Radovljica) / 2014 / 29 min
SODNI STOLP / sobota /  30.8.2014 / 10:00

Kratki igrano-dokumentarni film Hočem živeti prikazuje ganljivo izpoved dekleta, ki je v mladosti zaradi izgube ljubljene osebe poskušalo končati svoje življenje, kasneje pa se je spopadalo tudi s samopoškodbenim vedenjem in motnjo hranjenja. Film zapolnjujejo slikoviti igrani prizori, v katerih je dekle na psihičnem robu upodobila Nina Rakovec, tematika duševnega zdravja mladih pa je osvetljena tudi s pomočjo strokovnjakov.

AVTORJI


Nejc Levstik

Od nekdaj me zanimajo mediji in umetnost, še posebej film, televizija in gledališče. Slednje sem začel uresničevati v Dramski šoli Barice Blenkuš, kjer sem pridobival veščine nastopanja osem let. V tem obdobju sem nastopal v gledaliških predstavah, televizijskih filmih in radijskih oglasih. Trenutno zaključujem študij filmske in TV režije na AGRFT.


S filmskim ustvarjanjem se aktivno ukvarjam 6 let. Do danes sem posnel približno 50 avdiovizualnih del za različne naročnike, natečaje in festivale. Kot velik osebni dosežek štejem ustvarjanje Poljanskih novic, prve slovenske dijaške internetne oddaje, oglase in spote za najrazličnejše natečaje, nagrade na domačih in mednarodnih filmskih festivalih ter zadnji igrano-dokumentarni film Hočem živeti, ki ga je na platnih kinodvoran videlo že več kot 1300 gledalcev.

IZBRANA FILMOGRAFIJA

• Metka; kratki igrani film, marec 2009
• Igralka; kratki igrani film, februar 2010
• 20 let Dramske šole Barice Blenkuš; kratki dokumentarni film, maj 2010
• Tunin tatarec; kratki igrani film; junij 2011
• Vsiljivka; kratki igrani film, junij 2012
• Zgodba o Kočevarjih; kratki predstavitveno-dokumentarni film, oktober 2012
• Medijski projekt: Murko; kratki dokumentarni film, junij 2013
• Hočem živeti; kratki igrano-dokumentarni film, september 2013
• Talenti; kratki igrani film, junij 2014

KOLOFON


Scenarist in režiser: Nejc Levstik
Direktor fotografije: Rožle Bregar
Avtor glasbe: Bojan Simončič
Montažer: Gašper Kocjančič
Oblikovalec zvoka: Aljaž Lukan

SYNOPSIS


The documentary »I Choose to Live« presents a touching confession of a young girl who after losing her mother, tried to end her life. Later on she struggled with self-destructive behaviour and also an eating disorder. In this documentary the young girl is portrayed by the actress Nina Rakovec. The theme of mental health of youngsters is highlighted with the help of the professional counsellors.