PREMIKI V OBLJUBLJENE DEŽELE / 55 min / 2014
Miha Erman / KUD Ponor, koproducenta ZVVIKS in NuFrame d.o.o. / 2014 / 55 min
KINO UDARNIK / nedelja /  31.8.2014 / 1:30 am / nočna projekcija

Dokumentarno-igrani film Miha Ermana se skozi pogled potujoče ženske dotika fenomena migracije v sodobni družbi. Njena pot skozi mesta se vizualno prepleta s performativnimi interpretacijami članic skupine Bitnamuun. Fragmenti njene zgodbe so pripoved, v katero se vpletajo refleksije in izjave različnih migrantskih žensk. Glasovi tako spletajo zgodbe, ki preizprašujejo sodobno družbeno in subjektivno dimenzijo migriranja žensk.

AVTORJI


Miha Erman

(1980, Ljubljana) je multimedijski umetnik, ki se udejstvuje predvsem na področjih filma, gledališča, fotografije in zvoka. Študiral je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 2003 je študiral na visoki šoli Svenska yrkeshögskolan v Nykarlebyju na Finskem. Nato je magistriral iz filmske in televizijske režije na ljubljanski AGRFT, kjer ga je zanimalo prepletanje kiparskih prvin in filma. Telesnost in utelešenje še vedno ostajata rdeča nit njegovega dela. Živi in dela v Berlinu ter v Ljubljani.

Filmografija: Motions To Promised Lands / Premiki v obljubljene dežele (2014, režiser, direktor fotografije, montaža, zvok); Art video Room With No Echo (2013); videospot za E. Bergamnn (2012); After Running (2011, režija: Miha Erman, Maria Angerman).

KOLOFON


Tommaso Stefini
Aela Hećo
Lucie Lavoisier

ENGLISH TRANSLATION: Bor Pungerčič
TURKISH TRANSLATION: Seda Krivanc
ENGLISH PROOFREADING: Eric Dean Scott
SLOVENIAN PROOFREADING: Melita Silič

SYNOPSIS


The film explores the theme of migration and in contemporary society. Visually, it follows the journey of one young woman through several cities, combining it with voice-over of observations, reflections and theoretical discourse insights, contributed by interviewed women along her path – bringing into question the position and perception of the migrant both from the outside – sociological and the internal – psychological perspective. The film takes a very personal and instinctive reflection of contemporary migration enriched with dance interpretations from Bitnamuun dance group.