foto: iz filma

 

 

 

 

 

VSEBINA

trajanje filma: 50 min.

Dr. Bruno Hartman je svoje življenje in delo posvečal nenehnemu iskanju in znanstvenemu raziskovanju na različnih družbenih področjih. Prav širina njegovih zanimanj nam daje pestro zgodbo, kjer beležimo dogajanja in rezultate na področju gledališča, knjižničarstva, literarne zgodovine ter s tem celotne kulturne zgodovine Maribora in Štajerske.
S portretom dr. Bruna Hartmana tako na eni strani sledimo življenjski zgodbi, ki ga je iz rodnega Celja preko Murske Sobote pripeljala v Maribor, po drugi strani pa pestri ustvarjalni poti od profesorja, gledališčnika do bibliotekarja in dolgoletnega ravnatelja Univerzitetne knjižnice Maribor ter pomembnega raziskovalca kulturne zgodovine Maribora in širše regije.

 

O AVTORJU

Bojan Labovič, rojen leta 1961 v Mariboru je diplomiral na dokumentarni režiji in scenaristiki na praški filmski akademiji FAMU. Je avtor več dokumentarnih in igrano – dokumentarnih filmov in nadaljevank, kakor tudi različnih televizijskih oddaj in scenskih postavitev. Njegovo polje delovanja se giblje med estetizirano formo in tisto čisto elementarno, kjer je glavni akter običajen človek, umeščen v prostor, ki ga velikokrat ne more določiti sam.
Med več kot štiridesetimi različnimi filmsko televizijskimi enotami, ki jih podpisuje kot režiser in scenarist ali tudi kot kompleten avtor velja omeniti prvo filmsko upodobitev Ivana Krambergerja Moja prva knjiga, pripoved o novi meji v Halozah Zgodba o stoletju, 10 delno serijo Tretje oko, portret Dr. Vekoslava Grmiča Slavkova pot, dvodelni dokumentarec o propadu mariborske avtomobilske industrije Umrli gigant, zgodbo o švicarskem pisatelju in psihoanalitiku Paulu Parinu Potem Goldy reče to moraš pa enkrat napisati in igrani dokumentarec Mariborska dvorišča. Deloval je tudi v gledališču, kjer je režiral predstavo po predlogi filma F. Fellinija Cesta. Za svoja dela je prejel tudi grand prix na srednjeevropskem televizijskem festivalu, Vikendovo nagrado in Glazerjevo listino.

 

FILMSKA EKIPA

scenarij in režija: Bojan Labovič
producent: Đorđe Legen
direktor fotografije: Jure Černec
montaža: Uja Irgolič
oblikovalec zvoka: Sven Lončar
stadycam: Simon Neuvirt
snemalec pogovora: Kristijan Sande
direktorica filma: Violeta Legen
produkcijska hiša: Studio Legen d.o.o., 2012
spletna stran: www.studio-legen.si